Gezond afvallen

Gezond afvallen: hoe doe je dat?

Het jaar is pas net begonnen en dat betekent dat veel mensen weer starten met hun goede voornemens. Eén van deze goede voornemens is gezond afvallen. Maar hoe doe je dat nou? Om hier antwoord op te geven, zullen we je een aantal tips geven hoe jij het nieuwe jaar uitstekend kunt beginnen. Hopelijk helpen deze tips jou met het behalen van jouw ideale gewicht. Lees meer hoe je gezond kunt afvallen!

Hoe val je gezond af?

Voordat we verder gaan met onze tips is handig om stil te staan hoe je kunt afvallen. Er staan op het internet allerlei verhalen hoe bepaalde wondermiddelen ervoor zorgen dat jij binnen een korte tijd veel kunt afvallen. Helaas is dit te goed om waar te zijn. Je kunt alleen gezond afvallen door meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. En dat kan op twee manieren, namelijk door minder te eten en/of door meer te sporten. Dat betekent dus dat je goed op je calorie inname zult moeten letten. 

Onze tips om gezond af te vallen

Hieronder hebben we een aantal tips opgesteld zodat jij makkelijker kunt afvallen:

  • Weten is weten. Door je calorieën te tellen, weet jij hoeveel jij naar binnen krijgt en dat is natuurlijk een belangrijke zaak tijdens het afvallen. Je wilt immers een calorietekort creëren. Er zijn diverse apps die je gratis kunt downloaden zodat jij je maaltijden kunt registreren. Je zult versteld staan hoeveel calorieën bepaalde producten of gerechten hebben. Heb je net iets te veel gegeten? Dan kun je ervoor kiezen om extra te bewegen waardoor je dus extra calorieën verbrandt. Maar ook je lichaamsgewicht wegen is essentieel. Zo weet je namelijk of je goed bezig bent of niet. Vervolgens kan je jouw voeding hierop aanpassen.
  • Zorg voor een calorietekort. Zoals in de stap hierboven is aangegeven, zul je in kaart moeten brengen hoeveel calorieën je hebt gegeten of hebt gedronken. Minder eten is het eenvoudigst, maar tegelijkertijd ook de moeilijkste manier om af te vallen. Vermijd onnodige koolhydraten, zoals snoep, frisdrank en snacks. 
  • Vermijd enkelvoudige koolhydraten. Deze zijn ook wel bekend als suikers. Maar zonder dat je er over nadenkt, zit er in veel producten suiker verwerkt. Zelfs in melk, fruit en ontbijtgranen zul je veel suiker terugvinden. Dus doe zelf onderzoek door bijvoorbeeld de voedingswaarden op de verpakkingen te lezen. Suiker eten wordt niet aangeraden, maar is niet verboden. Als je er dan toch voor kiest, eet het met mate.
  • Voldoende beweging is belangrijk. Door voldoende te bewegen zul jij beter in je vel zitten. Daarnaast verbrand je ook nog eens calorieën. Een sportschoolabonnement of wandeling in de avond is dus geen slecht idee!
  • Verhoog je eiwitinname. Door jouw eiwitinname te verhogen blijf je langer vol. En als je langer vol zit, grijp je minder snel naar snoep of snacks. Heb je toch trek? Kies dan voor een hand ongezouten cashewnoten of andere noten, zoals macadamia noten of walnoten. Ook hier geldt: te veel noten is ook niet goed.

Hopelijk heb je wat aan deze tips om gezond af te vallen. Heel veel succes!

Scroll naar boven