fitnessen en motivatie

Zo blijf je gemotiveerd om te fitnessen

Herinner je je de dag dat je voor het eerst de sportschool was binnen gelopen? Was het niet een geweldig gevoel, wetende dat je eindelijk die eerste stap naar het leven van een gezonder leven genomen had? Het maken van een bewuste, positieve beslissing om te verbeteren voelt goed aan, en hopelijk hebben we allemaal die belofte gehouden voor onszelf. Maar hoe erg we het ook proberen, het lijkt erop dat er altijd smoesjes zijn om niet te fitnessen. Het doel van dit artikel is om u te helpen gemotiveerd te blijven fitnessen! Het is niet genoeg om alleen te helpen met hoe je moet fitnessen, maar ook hoe je blijft fitnessen. Heb je individuele hulp nodig? Zoek dan een afvalcoach in Breda of een fitness-instructeur in jouw regio.

Dus wat kan je doen om gemotiveerd te blijven? Hier zijn vijf tips om vol te houden met fitness.

5 tips om te blijven fitnessen

  1. Zoek een fitness buddy! Als we weten dat iemand anders ons gaat ontmoeten op een afgesproken tijd en plek zullen we veel minder vaak afzeggen. Ook zul je elkaar motiveren om toch maar wel te gaan. Heb je geen vriend op de sportschool? Neem dan eens een vriend mee en stel voor samen te gaan sporten als deze het leuk vindt.
  2. Maak kennis met mensen in de sportschool! Als je vrienden maakt in de sportschool en af en toe een praatje maakt, zie je er nooit echt tegenop om te gaan fitnessen, daarnaast lijkt de tijd voorbij te vliegen als je het gezellig hebt.
  3. Hou resultaten bij! Bij je sportschool kun je vragen om elke maand je vooruitgang te meten (analyse spieren en meting van het vetpercentage) en vervolgens kun je die informatie delen met de dokter, trainer of diëtist. Hij of zij zal blij zijn dat je vooruitgaat, en zal je aanmoedigen om verder te gaan! Zo kun je weer met extra motivatie er tegen aan. Zelf is het natuurlijk ook motiverend om te zien dat je weer een kilo afgevallen bent.
  4. Herinner jezelf aan je doelen! Schrijf je fitness doelen op post-its en hang deze door het huis. Deze kun je dan op plaatsen zoals de koelkast en de koekjestrommel hangen. Elke keer als je een koekje wilt pakken en er staat op: “Niet doen, wordt je dik van!” zul je minder snel geneigd zijn ook echt een koekje te pakken. Een fitness schema kan hierbij ook heel nuttig zijn.
  5. Geef jezelf een beloning! Het is motiverend om jezelf te belonen als je een doel bereikt hebt. Zo kun je bij elke kilo die je verloren hebt iets leuks gaan doen, zoals naar de film of uit eten. En als je halverwege je doel bent kun je bijvoorbeeld een paar dagen weg. Dit soort beloningen stimuleren zodanig, dat je onderbewust jezelf aanleert dat het leuk is om te sporten, omdat het tot beloningen zal leiden op de lange termijn.

Kortom: Er zijn veel manieren om gemotiveerd te blijven, maar toch blijkt het steeds weer moeilijk te zijn. Met de tips hierboven moet het lukken om je doel te bereiken. Veel succes!

Scroll naar boven