koolhydraatarm brood bakken

Gezond bakken met minder koolhydraten

Gezonde voeding eten met minder koolhydraten is iets wat je vast en zeker tegen bent gekomen als je opzoek bent geweest naar manieren om gewicht kwijt te raken. Dit is zeker niet voor niets, daar het eten van gezonde voeding met niet al te veel koolhydraten een uitstekende manier is om af te vallen. Het blijkt in de praktijk alleen nog best wel lastig om je voedingspatroon aan te passen. Waarbij het soms best wel moeilijk is om voor een gezonder alternatief te gaan. Met dit artikel hoop ik het jou iets gemakkelijker te maken om jouw doelen te halen betreft het afvallen en gezond eten.

Zelf gezond brood bakken

Wij als Nederlanders eten in het algemeen veel brood. Laat het nu net zo wezen dat er in brood veel koolhydraten zitten. Niet ideaal dus als je bezig bent met afvallen. Eens in de week brood eten zal nog niet zo’n probleem wezen. Maar veel mensen eten dagelijks brood, waarbij vaak ook nog meerdere keren per dag. Als jij een broodeter bent, dan zal het zelf bakken van brood met minder koolhydraten een grote stap vooruit zijn. Je zult merken dat het niet alleen erg gezond is, maar ook nog eens enorm lekker. Er zijn verschillende mogelijkheden om brood te bakken, voor verschillende gelegenheden. In het artikel koolhydraatarm brood is precies te lezen hoe je dit voor elkaar krijgt.

Koop minder koolhydraatrijke voedingsmiddelen

Nu je dagelijks de inname van veel koolhydraten zult besparen door zelf brood te bakken, ben je al goed op weg. Maar er is nog een gemakkelijke manier om gezond te blijven eten. Laat gewoon voedingsmiddelen die niet in de schijf van 5 staan zoals bijvoorbeeld koek en snoep of frisdrank in het schap van de supermarkt staan. Iets wat niet in jouw karretje of voorraadkast komt, zal niet in jouw mond belanden. Dit klinkt misschien erg simpel, maar het is een stuk gemakkelijker om geen slechte dingen te eten als je ze niet gemakkelijk voor handen hebt.

Scroll naar boven