rugpijn en nekpijn met tens

Probeer eens een TENS-behandeling tegen nek- en rugpijn

In het jaar 2018 waren er meer dan 2 miljoen mensen in Nederland die naar de huisarts zijn gegaan met nek- en rugklachten. Hierbij waren het iets meer vrouwen dan mannen. Met iets meer dan 10% van alle mannen en meer dan 13% van alle vrouwen, kun je zeggen dat het behoorlijk wat mensen er last van hebben in Nederland. Als je dan bedenkt dat lang niet iedereen met zijn of haar klachten naar de huisarts gaan, zullen er nog een stuk meer mensen last hebben van vervelende nek- en rugpijn.

Veel mensen naar de fysiotherapeut met rug- en nekpijn

Uit cijfers die bekend zijn uit het jaar 2015 blijkt dat er jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen mensen met rug- en nekklachten bij de fysio- of oefentherapeut zijn geweest.

Deze cijfers zullen waarschijnlijk alleen maar groeien, omdat we steeds meer en langer achterelkaar zitten. Dit komt doordat steeds meer mensen zittend werk hebben, doordat ze achter de computer werken. Oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld een bureau welke in twee standen gezet kan worden, zodat men er ook staand aan kan werken. Maar helaas blijken er toch erg veel mensen last te hebben van pijnklachten in de nek en rug.

TENS-behandeling steeds populairder

Doordat er erg veel mensen last hebben van deze soort klachten, zijn er verschillende middelen op de markt gekomen om dit soort pijn te bestrijden. Zo is het vandaag de dag niet meer nodig om alleen naar medicatie te grijpen om pijn te verzachten. Ook de behandeling met elektronische stimulatie blijkt erg goed te werken. Het is zelfs klinisch bewezen dat dit soort behandelingen werken, waardoor je ze ook geregeld tegenkomt op websites van ziekenhuizen en fysiotherapeuten

Een elektronische stimulator welke sterk in trek is bij vele mensen is een TENS-apparaat. Met dit kleine apparaatje is het mogelijk om verschillende soorten pijn te verlichten. Dit gebeurt door kleine stroomsignalen door te sturen naar de huid. Doormiddel van verschillende witte plakkers welke in verbinding zijn met het TENS-apparaat, die op hun beurt op de huid aangebracht worden. Zullen de stroomsignalen goed overgebracht worden op de huid en doordringen tot aan de onderliggende zenuwen en spieren.

TENS-apparaat kopen

Een groot voordeel van een TENS-apparaat is dat het uitstekend is voor het verminderen van pijnklachten. Daarnaast is de aanschafprijs van enkele tientjes erg laag, waardoor veel mensen het apparaat inmiddels in hun bezit hebben. Bij de website verlichtdepijn.nl kun je op het moment zelfs het VDP1 TENS-apparaat voor €17,79 bemachtigen. Voor deze prijs ontvang je het apparaat met gratis extra TENS-elektroden.

Scroll naar boven