gezond eten voor je kind is erg belangrijk

Gezond eten voor kinderen

Een goed begin is het halve werk zeggen we weleens, maar helaas denkt lang niet iedereen daar aan wat betreft het eetgedrag van hun kinderen. Dit terwijl een kind in de groei, alle goede voedingstoffen erg goed kan gebruiken, voor een goede ontwikkeling.

Maar wat is nu gezond eten voor kinderen?

Dat chips, snoep en frisdrank niet gezond zijn weten we allemaal. Maar wat nu precies gezond is, weer lang niet iedereen. Terwijl het eigenlijk best wel makkelijk is. Namelijk door te kijken wat het voedingscentrum voorschrijft in de “schijf van vijf”.

Door te eten (en te drinken) volgens de “schijf van vijf” zal je kind alle benodigde voedingsstoffen binnen voor een goede ontwikkeling. Denk hierbij aan eiwitten, vitamines, koolhydraten, vetten en mineralen. Door bijvoorbeeld iedere week voldoende groente, vis, noten, zuivel, vlees en fruit binnen te krijgen, zal je al aardig goed op weg zijn. Iets wat lang niet alle ouders lukt.

Moeten deze voedingstoffen iedere dag gegeten worden?

Natuurlijk zou het helemaal fantastisch zijn als je kind iedere dag alle benodigde voedingsstoffen binnen zou krijgen. Maar helaas is dit een onmogelijke taak. Veel beter wordt er gekeken wat er in een week genuttigd wordt. Een gevarieerd gezond menu, is dan ook waar je aan moet werken. Zo kun je kijken of je per week alle voedingstoffen voorschotelt welke er nodig zijn. Hoe je dit kunt doen? Op de website van het voedingscentrum staan verschillende dagmenu ideeën, welke hier te vinden zijn.

Moeite met aanpassen aan een gezond menu?

Als je ineens veranderd naar een gezond menu, kan het lastig zijn voor het kind, maar ook voor jezelf. Zelf gezond koken neemt vaak net even iets meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een kant en klaar maaltijd in de magnetron te doen. Ook kunnen de smaken van gezonde voeding ineens heel anders zijn dan dat je kind gewend is. Gelukkig raak je snel gewend aan het koken en zal het binnen een paar weken als gewoon aanvoelen. Ook het leren eten van andere voeding zal steeds gemakkelijker worden. Waardoor er in korte tijd een nieuwe gezonde standaard komt waar jullie beide iets aan hebben.

Scroll naar boven