Gezond eten en genieten kan goed samengaan

Gezond eten en genieten kan goed samengaan

Gezond eten en er van genieten kan goed samengaan. Zelfs als je gewend bent om niet zo gezond te eten en volop bewerkt voedsel op je dieet had staan. Natuurlijk is het zo dat je aan bepaalde smaken zult moeten wennen, maar dit is lang niet altijd het geval. Wist je dat je redelijk snel aan een smaak gewend raakt als je het maar regelmatig eet? Door simpelweg 4x per maand een gerecht op het menu te zetten, zul je de smaak steeds meer gaan waarderen.

Het wennen aan zuurdere voeding is vaak het probleem

Bewerkt voedsel zit vol met smaakmakers zoals suiker en zout. Hierdoor zal het voor sommige mensen makkelijker zijn om in kleinere stapjes te wennen aan gezondere voeding. Ben jij ook zo iemand die het maar moeilijk vindt om gezond te gaan eten omdat je het simpelweg niet zo lekker vindt? Dan zijn de onderstaande recepten misschien wel iets voor jou. Natuurlijk kan het altijd gezonder, maar iedere stap naar gezonder eten is er eentje die meetelt.

Calzone pizza wraps

Een hoofdgerecht om van te genieten! Het duurt iets meer dan een halfuur om dit gerecht klaar te maken, waarvan een derde van de tijd je enkel op de oven hoeft te wachten. Bekijk het recept op de leukerecepten.nl website.

Gezonde chili con carne

Wederom een hoofdgerecht welke verschrikkelijk lekker is. In zo’n 25 minuten zal het gerecht te maken zijn. Je hebt dan direct een avondmaal voor 4 personen. Bekijk het gerecht op de website van ah.nl.

Loempiataart 2.0

Voor het derde gerecht was het enorm moeilijk kiezen. Daarom zou ik er eerst een aantal beschrijven, totdat ik de heerlijke gerechten op chickslovefood.com tegen kwam. Bij hun top 10 gezond avond eten zal er vast en zeker iets tussen zitten waar je warm van zal worden. De loempiataart 2.0 is zekerweten een aanrader! Bekijk de heerlijke gerechten hier op hun website.

Scroll naar boven