lekker gezond eten niet moeilijk

Lekker gezond eten maken hoeft niet moeilijk te zijn

Iedereen niemand zich wel eens voor om gezonder te gaan leven en daarbij dus ook gezonder te gaan eten. Lekker gezond eten maken hoeft niet moeilijk te zijn en je kan dus op veel manieren ervoor zorgen dat je gezonder kan gaan eten maar hoe doe je dit dan precies? Hier onder een aantal tips om snel gezonder te eten.

  • Eet meer groenten

Groenten zijn erg gezond dankzij de vele vitaminen en vezels. Wanneer je ervoor zorgt dat je meer groenten gaat eten in plaats van aardappelen of pasta zal dit al veel gezonder zijn.

Wist je dat een 10kg afvallen dieet helemaal niet veel hoeft te kosten?

Lees er hier meer over
  • Drinkwater in plaats van sapjes, limonade of frisdrank

Water is essentieel voor je lichaam omdat je lichaam ook uit een bepaald percentage water bestaat. Frisdranken en dergelijk bevatten ook water maar daarentegen zitten er veel suikers in die je beslist niet moet drinken. Niet alleen is het beter voor je lichaam maar ook voor je gebit brengt dit voordelen met zich mee.

  • Zorg voor een goed en voedzaam ontbijt

Ontbijten is belangrijk om je dag goed op te starten, je lichaam wordt ermee in werking gezet en je voelt je beter dan op nuchtere maag.

  • Geen diepvries, kant en klaar maaltijden of frituur meer

Dit zijn echt dooddoeners als je kijkt op gebied van gezonde voeding. Hier zitten vaak veel ongezonde voedingsstoffen in als vetten, suikers en dergelijk. Wanneer je toch makkelijk wil eten zijn er voldoende recepten zodat je daar wat uit kan halen!

  • Gezonde tussendoortje

Tussendoortjes zijn erg lekker maar hierbij moet je wel oppassen dat je de gezonde tussendoortjes kiest zoals fruit en groenten.

  • Middag eten kan gezonder

Brood is niet per definitie goed voor je zo zit er bijvoorbeeld veel zout in. Wat een goede vervanging zou kunnen zijn is een lekkere maaltijdsalade of hartige muffin met zoete aardappelen.

Scroll naar boven