met wandelen verbrand je ook calorieen

Met wandelen verbrand je ook calorieën

Veel mensen denken dat ze fanatiek naar de sportschool moeten om af te vallen en calorieën te verbranden. Echter is niet iedereen in staat om dit te doen, dit kan financiële reden maar ook lichamelijke redenen hebben zoals overgewicht of artrose. Wanneer je in een dergelijke situatie zit of gewoon geen zin hebt om naar de sportschool te gaan kan je ook op een andere manier beginnen met afvallen namelijk door te gaan wandelen.

Wandelen is niet alleen heel erg goed om calorieën te verbranden maar het is ook nog eens rustgevend, goed voor je kraakbeen, gezond om in de buitenlucht te zijn en houd je spieren soepel. Het is tijdens het wandelen wel van belang om stevig door te lopen, ga dus niet sloffen want dan verbrand je de minste calorieën. Hoe hoger het tempo hoe meer calorieën je verbrand.

Lekker en ook nog eens gezond eten maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Lees er hier meer over

Tips die de verbranding van calorieën nog meer verhogen

  1. Wandel met een rugtas die iets van gewicht bevat zoals flessen water of daadwerkelijke gewichten.
  2. Heuvelachtig terrein zorgt voor meer spierspanning, hoe heuvelachtiger het is hoe meer jij je moet inspannen en hoe meer calorieën je dus gaat verbranden.
  3. Wandelen kan je niet lang genoeg doen, je wandeling dus net met die 15 minuutjes vergroten elke dag geeft alweer wat extra.
  4. Zorg voor goede schoenen, wandelen is wel belastend voor je voeten wanneer je slecht ondersteunende schoenen draagt zal je dus snel merken dat het zeer gaat doen. Zorg er dus voor dat je stevige schoenen draagt.
  5. Probeer iedere dag een of meerdere wandelingen te maken. Heb je dus even tijd over? Ga toch even een blokje om, je kan je hoofd lekker even leeg maken, het is goed voor je gezondheid en je bent even in de buitenlucht.
  6. Je snelheid verhogen met het wandelen zorgt ook voor een hogere activiteit. Je hartslag stijgt en de verbranding gaat omhoog.

Heb jij net zoals ongeveer 12% van de Nederlandse bevolking ook wel eens last van nek- en rugklachten? Wellicht is TENS iets voor jou.

Scroll naar boven